2012. március 18., vasárnap

Kirándulás a Normafánál

 Normafa lejtő tetéjén állt egy vén bükkfa, amely egy monda szerint Mátyás király születésekor sarjadt. Több ízben villámcsapás érte. Írók, költők, művészek kedvelt kiránduló helye volt. 1840-ben itt énekelte Bellini: Norma című operájának nagyáriáját Schódelné Klein Rozália, európai hírű énekesnőnk. Ettől kezdve a korábban Viharbükknek nevezett fát Normafának nevezték.
 A korhadt faóriás 1927. június 19-én, vasárnap délelőtt dőlt ki. Később egy oszlopra erősített tábla Devecseri Gábor soraival jelezte, hogy ott állott a Normafa. Emlékére a főváros 1962-ben egy új bükkfát ültetett, az eredeti fa helyén ma emléktábla áll. A kidőlt fatörzset a margitszigeti artézi forrás medencéjében helyezték el, hogy a mészköves bevonat örök időkre konzerválja. Időközben azonban megfeledkeztek róla, és a vízesés falához támasztott törzset a reárakódott, vastag mészbevonat elválaszthatatlanul odakötötte a falhoz, ma is ott látható.
www.normafa.hu

 Mi is kedvet kaptunk ebben a gyönyörűséges időben egy kicsit kirándulni...mivel nincs messze, gondoltunk irány a Normafa. Felkaptuk kis kedvenceinket- akiket már láthattatok Fashion for pets című bejegyzésünkben- és elindultunk egy nagyobb kirándulásra.
 Amikor megérkeztünk meglepődve tapasztaltam, hogy rengetegen vannak...mindenkit oda csábított a jó idő? Sok család, Túrázó ( van egy két túrautvonal is), és kutyás élvezte a természetet és velük együtt mi is! Én felakartam ülni a kisvasútra is de amikor megérkeztünk pont elindult...lekéstük...bár lehet kutyával nem lett volna szerencsés ezzel utazni. Iszonyú hangos de a "feeling" tuti baromi jó:))
Maradt a séta, dombról le és fel! A lábaim meg is érezték a hosszú sétát, de nemcsak nekem, Kittusznak is:)) Velünk tartott Kittusz párja és az én párom is...egy szuper közös kis kirándulás volt így együtt:)) El is fáradtunk...de megérte. Ímádom az ilyen pillanatokat, amikor együtt vagyunk és láttam hogy a kiskedvenceink is nagyon jól érezték magukat!!!

 Készítettünk pár képet is...remélem kedvet kaptok ti is egy jó kis kirándulásra!!!!
Továbbá azt találtam ki hogy a programajánló menü alatt rendszeresen megtalálhatjátok azokat a helyszíneket illetve akár mozi vagy éttermi bejegyzéseket is, ahol személyesen voltunk!! Remélem tetszeni fog nektek.....

A panoráma......

A távolban a párom és kicsi csivavánk....


Kittusz, és csivavája Chili


Kitusz első gyermeke, Muffin.


Az én csivavám, Kevin

..még mindíg ő......:)

Kittusz és Chilkó megpihen!!

Muffin:)

Chilko...the number one:)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése