2012. május 1., kedd

Hogyan formázd szemöldököd?!

 Emlékszem tizenéves koromban az extra vékony szemöldök volt a divat és akár jó volt, akár nem minden lánynak olyan volt, nekem is...nekiestem és kiszedtem....amikor anyukám meglátta majdnem elsírta magát, de nekem tetszett:) Mostanra meg is bántam, bár visszanőtt, de  kénytelen vagyok nap mint nap javítani rajta, mert a vége elég vékony még mindig.
  Ilyet ne tegyetek a szemöldökötökkel....

 Aztán ott van a szemöldöktetoválás..., én nem merem bevállalni, de aki a szemöldöke tetoválása mellett dönt járjon utána és keresse fel a legjobb szakembert!!

  ...ha nem akartok így járni..

Ha a szemöldöktetoválást szeretnél érdemes pár dolgot tudni:
  • Olyan szakembert válassz, akinek fő területe a sminktetoválás,
  • Rendelkezzen referencia anyaggal, portfolióval a munkáiról,
  • Legyen lehetőséged konzultációt kérni, ahol kapnod kell egy sminktetoválás tervet, így láthatod a végeredményt is!!
  • Információt kapsz előnyökről és hátrányokról egyaránt,
  • Kapj lehetőséget ingyenes korrekcióra. A legtöbb normális szalon ezt fel is kínálja.

 Manapság a természetesség a divat, és ez nincs másképp a szemöldökünkkel sem.
Bevallom nekem is ez az irány jobban tetszik, de azt is fontos megjegyezni hogy szemöldökünknél ne kövessünk divatirányzatokat, találja meg mindenki a számára megfelelő formát, hisz a szemöldökünk keretezi arcunkat és tekintetünket.
Ha esetleg szemöldököd első megformálásán gondolkodsz először egy jó kozmetikussal érdemes kiszedetni, későbbiekben már otthon is kitudod szedni a kis rakoncátlan új szálakat.
 
"Ez a kép volt nekem is segítségemre, szerintem nagyon jól ábrázolja a szép ívet."

  Ha esetleg mégis otthon elkezdenéd alakítani, íme pár jó tanács:                
  •  A formát legkönnyebben úgy alakíthatjuk ki, hogy egy régi fogkefével vagy szempillaspirállal felfelé fésüljük szemöldökünket, majd elegyengetjük úgy, hogy szép sima legyen.
  •  Ha van pár nagyon hosszú szál, ne húzzuk ki őket, hanem vágjuk le a végüket, hogy szépen ráfeküdjenek a többi szőrszálra. A szemöldök belső széle egy vonalban legyen a szem belső sarkával.
  •  Úgy tudjuk megállapítani, hogy a szemöldök vége meddig érjen, hogy egy képzeletbeli vonallal összekötve hol találkozna a szemöldökkel a szemünk alatti vonal, ha meghosszabbítanánk felfelé.
  • A szemöldök íve mindig kövesse a felső szemvonal ívét. Először tépjük ki a kósza szőrszálakat középen, az orr fölött. Célszerű először csak az egyik szemöldökünket megcsinálni, mert utána a másodikhoz azt mintának használhatjuk.
  •  Mindig a szemöldök alsó részén kezdjük a tépkedést, és belülről, az orr felől haladjunk kifelé. Erősen, de óvatosan ragadjuk meg a szőrszálat és a növekedés irányában húzzuk ki. Ha gyorsan tépjük ki a szőrszálat, akkor a bőr felszíne alatt elszakadhat a szál. Ez begyulladhat, ami igen fájdalmas és ráadásul nem túl vonzó látvány.
  •  Egyszerre mindig csak egy szálat tépjünk ki. A szemöldök fölötti részről csak nagyon óvatosan szedjük ki a rakoncátlan szálakat és itt is ragaszkodjunk az egyszerre csak egy szál módszerhez. A fölülről kiszedett szálak drasztikusan megváltoztathatják a szemöldök ívét, a szőrszálak pedig nem mindig nőnek vissza.
    Forrás: blog.xfree.hu

 A szemöldök színét mindig az aktuális hajszínünk határozza meg. Akkor jó a szemöldök színe, ha egy-két árnyalattal sötétebb, mint a hajszínünk, de ma már az is teljesen megengedett, hogy a hajszínnél világosabb árnyalatú szemöldök színünk legyen. Egyszóval szerintem akkor jó ha harmonizál a hajszínnel, nekem ez vált be:)


  A hiedelemmel ellentétben szemceruza használata nem megfelelő eszköz szemöldökünk formázására.  Mindenképp szemöldökceruzát használjunk, ugyanis ezek jóval keményebbek, mint a szemhéjceruzák, ezáltal könnyebben tudunk dolgozni velük. Mindig hegyes legyen, különben túl vastag vonalat húz, ami a szemöldök rajzolása esetében nem túl szerencsés:) Én a DM.-ben található S-he márkájú szemöldökceruzát előszeretettel használom és imádom:) Plusz jó pont hogy a kupak oldalán kis kefe található, amivel könnyen átfésülhetjük szemöldökünk. Hosszútávon is gazdaságos, ugyanis elég régen vettem és a kép jól tükrözi még milyen sokáig fogom tudni használni.
 Tipp: Sokkal könnyebben lehet használni a ceruzát, ha a kihegyezés előtt és a nyári melegben a mélyhűtőben tartjuk.


 A második lehetőségünk a szemöldök festéséhez és alakításához alkalmazható porok.
Többféle márka és árkategória közül válogathatunk
essence szemöldökápoló készlet



NYC szemöldökápoló készlet



L.A make up által forgalmazott készlet

 Ebben a készletben az tetszik, hogy található hozzá sablon is, amivel könnyedén kialakíthatjuk a szemöldökformát. Én nem használtam még, de kacérkodok vele. Árban magasabb kategória, de a sablonok miatt megéri. Ha szeretnétek többet olvasni róla nézzétek meg livinpretty oldalán, ahol láthattok egy videót is a használatáról.

 Én a Catrice által kiadott szemöldökápolót mutatom be nektek.....

 A mérete pici, elfér akár a neszeszerünkbe is könnyedén..


 A készletben találhatunk egy tükröt, egy sötétebb és világosabb árnyalatú port. A dobozka viszont tartogat számunkra egy kis kinyitható fakkot, ami egy mini szemöldök csipeszt rejt (egész jól lehet használni attól függetlenül hogy pici) és egy aplikátort, aminek a végén egy ferde ecset és a másik végén egy spirálos kis kefe található.

 A színek önmagában is jók és akár keverhetőek is. Hozzám a sötétebb árnyalat passzol. Könnyen felvihető az ecsettel jól eldolgozható.
Tipp: Ha egy kicsit sötét lett a végeredmény én egy kis púderrel átsimítom a szemöldököm és ezzel nemcsak lágyabb lesz a végeredmény de fixálásra is kitűnő.


 Ami nekem teljesen újdonságnak számított ebben a témában, az NYX eyebrow shaper.

Ez a kis ceruza tulajdonképpen egy szemöldök formázó és fixáló.



 A képen talán látni lehet hogy ez egy viaszos állagú ceruza, amivel formázhatjuk a szemöldököt és fixálhatjuk a rakoncátlan szálakat. Tartalmaz E- vitamint, ami ápolja a szemöldököt. Nem egy létfontosságú termék, viszont kíváncsi voltam rá nagyon hogy mit tud. Mivel viaszos, így tényleg könnyedén tudjuk megadni szemöldökünknek a végleges formát és nem kuszálódik össze. Én a formázás végén ezt használom.


Íme egy kép a saját szemöldökömről formázás után...nem állítom hogy a legtökéletesebb, de törekszem:))




 Egy kicsit hosszúra nyúlt ez a bejegyzés, de próbáltam összeszedni mindent, ami a témával kapcsolatos. Remélem tetszett nektek a bejegyzés és tudtok meríteni ötletet belőle:))

Sok sikert a szemöldökötök formázáshoz!!:)



Ti milyen szemöldök formázási technikát használtok?
Milyen termékek nyerték el tetszéseteket?











8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a szemöldököd most. Kíváncsi lennék mi a véleményed az enyémről. Vajon jól tettem hogy kiszedtem? Jó így, vagy máshogy kellett volna? Őszintén érdekelne a véleményed.

    http://makeupismyskin.blogspot.com/2012/04/szemoldok-akkor-es-most.html

    VálaszTörlés
  2. Szia adryenka:) Üdvözöllek a blogon!! Köszönöm szépen az elismerő szavakat!!

    VálaszTörlés
  3. Nekem nagyon tetszik a szemöldököd! A NYX ceruza nem szedi le az előtte felvitt szemöldökport?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen suzie:) Nem szedi le...de még a ceruza hegye se szineződik el a szemöldökportól!

      Törlés
  4. Szerintem is jó a szemöldököd.
    Én festem, a hajfestékemmel, vörösre. Régen szemöldökfestékkel pingáltam természetes barnára. Igazából színében picit sötétített csak, de a szálak közötti réseket kitölti és az csak előnyös.
    Én mindenkinek ezt a módszert ajánlom, szerintem természetesebb hatást lehet elérni vele, nem látszik se a por se a ceruza vonal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm dyna az elismerő szavakat:) Nekem is volt festve de a vége nekem nagyon hamar lekopott:((

      Törlés
  5. Köszönöm lányok!!! Nagyon aranyosak vagytook:)))

    VálaszTörlés
  6. Szia.Én most először szedtem a szemöldöm ,ugy ahogy leírtad .Jó lett a végeredménye.köszi a segítséget !!*-*

    VálaszTörlés