2012. február 11., szombat

Növényi olajok, amik kívül- belül szépítenek!

 A növényi olajok egyre inkább teret hódítanak a szépségiparban, ezért úgy gondoltam összegyüjtök nektek pár példát mi mire jó és a késöbbiekben kipróbálva megosztanám tapasztalataimat veletek, ill. kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.
 A növényi olajok előnye hogy ezeknél természetesebb szépségápoló szert nem is találhatnánk:)

Olívaolaj:
Az olajbogyókból hidegen préselt, extra szűz olaj gyorsan beszívódik és táplálja a bőrt. Nem csak bőrünk táplálására, de hajunk hidratáltságáról is gondoskodik.
 Állítólag gyulladáscsökkentő hatása is van, ezért használhatjuk égésre, pikkelysömör és ekcéma kezelésére is. Egyszeűen csak be kell dörzsölni a bőrbe, arcunkon is alamazhatjuk! Hajunk kezelésénél is elég a töredezett végekre kenni, illetve egy kis mennyiséget a hajtövünkbe masszírozni. 20 percet haggyuk hatni és utána alaposan öblítsük ki hajunkból.


                                                                                                                                      Argánolaj:
 Nálunk az utóbbi években terjedt el, míg Marokkóban évszázadok óta használják szépségápolásra. Ezt az olajat csak külsőleg használhatjuk.
 Sok E- vitamint tartalmaz, emellett karotinokat és növényi szterineket, ezért is állítják hogy kiválló az öregedés elleni harcban:) Nézzétek csak miket gyűjtöttem össze és hogyan alkalmazhatjátok:
Kezünkre: 1 evőkanál argánolaj és egy evőkanál citromlé. Ezzel masszírozzuk át a kezet, körmeinket, és a körömágyat.
Arcunkra: Magát az olajat masszírozzunk bőrünkbe, elég egy kevés is belőlle, ne essetek túlzásba:) Gyorsan beszívódik, nem hagy olajos érzetet a bőrön. "Bőrfiatalításra", pattanásos bőrre, alkalmazzuk naponta kétszer.
 + Még egy szuper tulajdonsága ismert,
Kiváló a narancsbőr kezelésére is!! Sajnos egyre többen rendelkezünk ezzel a kellemetlen kis jelenséggel, többek közt sajnos én is, ezért tuti kipróbálom!! És megér egy tesztet is hogy mit tapasztalok hétről hétre:)

Kókuszolaj:

 Ez az olaj az, amiről nemsokat tudtam a szépségápolás kapcsán, így izgalmasabb volt utánakeresni mire is használható.
 Könnyen beszívódik, száraz vagy vízhiányos bőrre kiváló. A kókuszolaj szobahőmérsékleten szilárd, de bőrünkkel érintkezve gyorsan olvad. Számos hajápoló termék összetevői között megtalálhatjuk és Iniában a nők csak ezt használják hosszú hajuk ápolására. Érdemes ezt is kipróbálni hiszen gyönyörű hajkoronával rendelkeznek!

Alkalmazásai:



Testápolás:
 A szűz kókuszolaj gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását. A telített zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag olaj hamar a bőr részévé válik.
Ajakápolás:
 A hideg, a szél, vagy az UV-sugárzás az ajkak érzékeny bőrét könnyen kiszáríthatja. A kókuszolaj kellemes illatú, hatékony ajakápoló.
Hajápolás:
 A napsugárzás, vagy a szoba száraz levegője kiszárítja a hajat, amitől töredezett, fénytelen lesz. A kókuszolaj e problémákon is segít - használja hajpakolásként.
Bőrkeményedés: 
 
Tartós hidratáló hatása révén puhítja a bőrkeményedéseket, megakadályozza a bőr kirepedezését.
Pattanások:
A kókuszolaj antibakteriális hatású, így amellett, hogy optimális működésre serkenti a bőrt, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését.
Fürdés:
Fürdőolajként használva ápolja a bőrt - tetőtől talpig.
UV-védelem:



A kókuszolaj megvédi a bőrt az UV-sugárzás nap, mint nap jelentkező káros hatásaitól. Napozáshoz - bizonyos feltételeket figyelembe véve - kiválóan használható
Borotválkozás:
Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.



Avokádóolaj:
   Az avokádó nemcsak finom, hasznos is szépségünk megörzésében. Sok D- vitamint tartalmaz, valamint A- és E- vitamint is, és nagy mennyiségben növényi szterineket. Extra száraz bőr ápolására kiválló.







 Ezeket az olajokat patikákban, bioboltokban és drogériákban könnyen beszerezhetjük.

Találtam egy igen érdekes kis receptet amit szeretnék veletek megosztani és idővel én is kipróbálnám miként hat:)

A recept a következő:
Dúsabb ajak, természetesen!
-10 ml jojobaolaj
-5ml ricinusolaj
-5 ml argánolaj
-2 kapszulányi búzacsíraolaj
Keverjük el az összetevőket jól zárható üvegben. Ajkunkat gyengéd masszírozó mozdulatokkal kenjük be. Ezután még egy picit tegyünk az ajkunkra és várjunk pár percet, utána töröljük le a felesleget az ajkunkról. Naponta kétszer alkalmazzuk és dúsabb, egészségesebb ajkunk lesz!!!
Na erre kíváncsi leszek!!!

Nektek mi a véleményetek? Milyen praktikákat ismertek még? Mi vált be és mi nem?
Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is!!!



3 megjegyzés:

  1. Szia, Szerintem nézz be a hozzád legközelebbi bioboltba, vagy neten tudsz rendelni pl itt:http://webshop.cosmio.hu/product.php?id_product=91
    Ezen az oldalon több növényi olajat is megtalálhatsz mint pl a kókuszolaj, jojobaolaj, szőlőmag olaj...stb egy szuper naturkozmetikai lap. Érdemes akár innen is megrendelni őket.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, ennél természetesebb nincs :]

    VálaszTörlés