2012. február 18., szombat

Catrice Vs L'oreal sminkalap

 Régebben ígértem nektek egy bejegyzést ezekről a termékekről, és most eljött az idő is hogy megosszam tapasztalataimat velük kapcsolatban. Hogy mire is jók ezek a termékek? A bőr előkészítésénél használjuk, a tisztítás és a hidratálás után visszük fel őket a bőrre. Ezek általában szilikon bázisú krémek, tehát védőréteget képeznek a bőrön, kitöltik az apróbb ráncokat és eltüntetik a tág pórusokat. Ha az alapozó előtt felteszünk egy primert/bázist arcbörünkre, akkor sokkal szebb bőrfelületet kapunk a sminkelés végén.


 Az első ilyen termék amivel találkoztam a Catrice prime and Fine volt. A csomágolása kis egyszerű, jól nyitható- zárható. Elég széles a tégely, így ha már kevesebb is van benne, könnyen hozzáférhetünk anélkül hogy a fele a körmünk alá menne:) de azért érdemes már kissebb mennyiségnél segédeszközt bevetni. ( pl: szivacs)  Állaga kicsit lágyabb selymes textúrájú és érdemes többet felvinni belőle, de ennek ellenére elég sokáig használhatjuk, modhatjuk hogy gazdaságos. Ára kb 1500 ft körül mozog.
A kép első felén csak magát a bázist láthatjátok és a kép második felén elkenve. Be is jelöltem merre kentem el:) Egy kicsit kivilágisítja a bőrt, de ez elenyésző, mivel alapozóval és púderrel ez korrigálható. Próbáltam ugyanabból a szögből fényképezni, hogy véletlenül se legyen más.

  Amikor megláttam a DM.-ben egyből kipróbáltam a Tester-ét és jött is velem:) A csomagolása szintén tégelyes és keskenyebb, így mindenféleképpen javasolt a szivacs, vagy ecset használata, mert ha már egy kevesebb van a tégelyben, nem könnyen jutunk hozzá kézzel és a körmünk alá több jut. Amit viszont furának tartok, hogy minden felragasztva van a tégelyre. ( márkajelzés, termék elnevezés...) Azért a L'oreal igényesebb szokott lenni a külcsínre! A bázis maga egy tömörebb textúrájú, mint a Catrice és kevesebb is kell belőlle!! Ami a hatást illeti talán egy picivel jobb, mint a Catrice, és drágább is. Magában és alapozó alá is használhatjuk, bár én alapozó alá szeretem mivel ő is egy picit világosítja a bőrt. Fogyasztói ára kb 4.000- 4.500 ft körül van. Sajnos nemtudom pontosan:(

  Végszóként, Szerintem  a Catrice a maga kategóriájában egy kitűnő termék.  A L'oreal is hozta a papírformát és szerintem mindkettő nagyon szuper! Talán egy picit a L'oreal-hoz húz a szívem!!

Ti mlyen sminkalapot/Bázist használtok? Mi a véleményetek róluk?

9 megjegyzés:

  1. Én a Lorealt használom és én is szeretem, de tényleg világosítja a bőrt optikailag? Mert akkor megvan miért vagyok ilyen fakó az újabb képeimen :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Suzie:) Én ezt vettem észre, egy picit világosabb lett az arcom, de én kevesebbet használok belőle és alapozóval simán tudom korrigálni:D

      Törlés
  2. én a catrice-t vettem meg most, de a NYX bázis után hatalmas csalódás :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Paphu:)Én is gondolkodom az NYX-es bázison!! Kíváncsi vagyok rá..sok jót hallottam róla:) Te mit tapasztaltál? Egyenlőre most ezt a kettőt használom el és ha elfogy tuti beszerzem az NYX bázisát!!

      Törlés
  3. Catrice-t használom, mert épp az volt elérhető drogériában. L'orealt elvből nem használok..
    Nem rossz a Catrice, pláne ennyi pénzért..azért a prémium termékekkel összehasonlíthatatlan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Fruzsica:) Ár-értél arányában a Catrice nagyon szuper...én is megvoltam elégedve vele mert középkategóriájú termékhez képest szuper kis bázis!!

      Törlés
  4. The L'oreal face primer was better than my smashbox one! Great comparison. Im a new follower. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thank you for your comment and to follow the blog. It is an honor for me :)

      Törlés