2012. február 18., szombat

Paraffinos Kézápolás


 Ma a paraffin jótékony hatását ismerhettük meg, szerkesztőtársammal és barátnőmmel, Kittusszal:) Már régóta a gazdája vagyok egy ilyen gépnek, de idáig pihent. Most eljött az ő ideje is:) A paraffinos "kád" nem a legmodernebb fazon mint most kapható társai - kb 10órán át volt bekapcsolva hogy felmelegedjen benne a paraffin:)- de a célnak tökéletesen megfelel!!

 De nézzük mire is jó a paraffinos kezelés:
 A kiszáradt, repedezett, érzékeny bőrre tökéletes megoldás. A paraffinos kezelés felfrissíti, puhává varázsolja, vitaminokban gazdaggá teszi kéz- és lábbőrünket.  A meleg, lezárt felület elősegíti a krémek mélyebb felszívódását, a bőr belülről való épülését. Ápoló és hidratáló hatása mellett megelőzi a kéz öregedésének árulkodó jeleit. A kezelés eredménye hosszantartó komfortérzetet biztosít.

A paraffinos kézápolást kúraszerűen kell alkalmazni.
 Azt olvastam, hogy általánosságban az első két héten 2 alkalom, utána ismét két hétig 1 alkalom, majd kéthetente 1 alkalom ajánlott a megfelelő állapot eléréséhez! Tehát az első alkalom után bár hiába csodálatos eredményt érünk el, ismételni kell a kezelést hogy kezünk hidratáltságát megőrizze.

És hogyan csináltuk?
 Először is tisztítsuk meg kezünk és radírozzuk le! Én ezt a DM saját termékével, Alverde hand- peeling-el csináltam

Második lépésként masszírozzuk át kezünk egy hidratáló, vitaminokban gazdag krémmel.
Ezekről a termékekről már írtam, elolvashatjátok ITT!!

Belemártottuk kezünk a paraffinba és kiemeltük. Megvártuk míg egy picit lecsepegett és ezt a műveletet még 2x megismételtük.


Az utolsó mártogatás után várva egy picit hogy lecsepegjen a paraffin a kezünkről, ráhúztunk egy fólia kesztyűt, majd egy törülközőbe bebugyoláltuk kezünket.


Minimum 30 perc elteltével  tekerjük le a türcsit és a fólia kesztyűvel együtt húzzuk le a megdermedt paraffint! Bevallom mi kb 20 percig bírtuk, de így sem maradt el a hatás:) Nagyon selymes puha kezünk lett és jövőhéten megismételjük megint!!

 Tényleg csak ajánlani tudom, irány egy kozmetika és próbáljátok ki ti is, mert megéri!!!!


Milyen otthoni praktikákat ismertek kézápolásra? Ti próbáltátok már a paraffinos kezelést?




3 megjegyzés:

  1. Nagyon vártam már valahol egy ilyen posztot,mert kíváncsi voltam a menetére..Köszi :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Enci:)
      Nagyon örülök, hogy tetszett a post és hasznos volt számodra, amit írtam:))

      Törlés
  2. Ha bármi olyan témakör van, amiről szívesen olvasnátok, szívesen várjuk!!!

    VálaszTörlés